Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Kaj je tapkanje in zakaj tapkanje

Katja D. Katja D.
Datum 07.02.2019
DOMOV > EFT PRISPEVKI > KAJ JE TAPKANJE IN ZAKAJ TAPKANJE

Večina me pozna po mojih ultra  Energeteam tekaških blogih, prišel pa je čas, ko lahko spoznate še neko drugo Katjo. Tale, ki se bo oglašala na tem blogu, je tapkalka. Večina se vas bo verjetno vprašala: »In kaj za boga je to?« Pridemo tudi tja, a začnimo na začetku. Hja, kje pa je začetek? Nič zato, pa začnimo na sredini. Na tisti točki v mojem življenju, ko sem ugotovila, da je nasmeh na mojem obrazu samo maska. Za to masko pa množica strahov, ki jih ne obvladujem več. Množica strahov, ki počasi a vztrajno obvladujejo moje življenje.


V življenju mi na videz ni manjkalo ničesar. Imela sem majhnega dojenčka, moža, ki mi ga je zavidala marsikatera, sanjsko službo, hišo, zaključevala sem magisterij. Tik pred zagovorom pa sem anksiozna pristala na psihiatrični prvi pomoči in pojedla prvo in (na srečo tudi) zadnjo škatlico antidepresivov. Pomagala mi je, da sem magistrirala, ni pa mi pomagala do uvida, da je v mojem življenju nekaj močno narobe. V službi sem napredovala in vedno več delala. Doma sem igrala popolno ženo in mamo, a sva se z možem kljub temu, ali prav zaradi tega, vedno bolj oddaljevala. Nasmeh pa je kljub temu z mojega obraza izginil samo ponoči. Takrat, ko so na plano prišli demoni iz moje podzavesti. A s prvim jutranjim soncem sem jih dan za dnem potlačila nazaj, nekam globoko vase.  Ponovno sem zanosila in zaradi nosečniških težav nekaj mesecev preležala. Ta prisilni počitek je precej zamajal mojo zunanjo podobo. Vse vloge, ki sem jih tako perfektno igrala v zunanjem svetu, so se v trenutku zrušile v prah. Direktorica, supermama, pridna gospodinja in vzorna žena, so zapustile prizorišče in na pogorišču je ostala samo še depresivna razvalina.


Od nekdaj sem bila racionalna in z obema nogama trdno na tleh. Verjela sem v znanost, medicino, znanje in um. A sem se kljub temu v tem trenutku zavedela, da za vrnitev k sami sebi ne obstaja čudežna tabletka. Spoznala sem, da je moje fizično in psihično počutje posledica nezdravega življenjskega sloga. Zavedela sem se, da nezdravo jem, da se premalo gibljem in da nisem v stiku s svojimi čustvi in potrebami. Pretežno sedeče in umsko naporno delo, neznanje ljubiti iz srca, premalo gibanja in stika z naravo, predvsem pa vzdrževanje nasmejane zunanje podobe, so pustili posledice.


Takrat sem začutila nezadržno potrebo, da spoznam, kdo sem. Začutila sem željo, da izvem kakšen je smisel mojega življenja. Hotela sem izvedeti, kdo je to zapleteno bitje »človek«. Nekaj let sem se udeleževala skupinske psihoterapije, kjer sem prvič začutila sebe in šla skozi globok proces osebne preobrazbe. Vendar sem čutila, da odgovoru na moje vprašanje nisem nič bližje.


Takrat sem naletela na astrologijo. Astrologija mi je pomagala odkriti »človeka«. Predstavlja mi pripomoček za vpogled v njegovo duševnost, v njegove energije, v njegovo nezavedno in ne nazadnje tudi v smisel njegovega življenja. Pomagala mi je odkriti, da je tisto, kar o sebi kažemo svetu, zgolj naša maska. Naš notranji svet pa je vse kaj drugega. Odkrivala sem, da sem sestavljena iz nešteto različnih delov. Da nekatere od teh sprejemam, druge pa bi najrajši zatajila. Da je težko sprejeti svoje senčne strani, a je to hkrati največje darilo, ki si ga lahko podariš.


Leta ukvarjanja z astrologijo s prinesla globoko spoznanje »kdo sem« in »kam hočem«. A vedno bolj sem ugotavljala, da meni in mojim strankam še vedno ni prinesla čustvene in fizične sprostitve, ki bi jo v vsakdanjem življenju tako močno potrebovali. Če mi torej astrologija pomaga ugotoviti kdo sem in kam hočem, potem potrebujem še pripomoček, ki mi bo pomagal preseči moje lastne omejitve in tja tudi priti.


Opogumljena s tem spoznanjem, sem se odpravila na pot novega iskanja in našla tapkanje. Najprej sem ga preizkusila na sebi in kmalu odkrila njegove blagodejne učinke na čustveno in fizično počutje, ter preseganje lastnih omejitev, kar me je opogumilo k temu, da to čudovito znanje delim še z drugimi ljudmi. Zdaj lahko z mano tapkate tudi vi.


Aja, in kaj je tapkanje? Metoda EFT (tehnika doseganja čustvene svobode) oziroma tapkanje, je tehnika čustvenega sproščanja. Tapkanje je orodje, ki pomaga pri razreševanju neprijetnih čustvenih in s tem povezanih telesnih težav. Delovanje metode sloni na predpostavki, da je neprijeten občutek posledica motnje v energijskem pretoku. Metoda EFT pa je orodje, s katerim to motnjo odpravimo.


Med izvajanjem metode s konicami prstov tapkamo na določene točke telesa medtem, ko smo uglašeni s svojo težavo, kar pomeni, da o njej govorimo. S tem dosežemo čustveno razbremenitev, ki zelo pogosto posledično prinese tudi telesno zdravje.


Uporaba te tehnike nam pomaga, da začnemo drugače razmišljati in čustvovati, ter s tem podpremo pozitivne spremembe v telesnem in čustvenem zdravju. S to enostavno, varno in blago tehniko lahko učinkovito ublažimo najrazličnejše telesne in čustvene težave, kot so strahovi, fobije, trema, škodljive navade, bolečine in nespečnost. Metoda EFT predpostavlja, da sta um in telo med seboj povezana, ter da so telesna bolečina, bolezen in duševno zdravje povezani z našim čustvenim stanjem. To je enostavna, hitra in učinkovita metoda, s katero si k boljšemu počutju lahko pomagamo sami, v skupini ali ob pomoči usposobljenega izvajalca. Tapkanje je preprosto in neboleče. Vsakdo se ga lahko nauči in ga uporablja sam, kadarkoli želi in kjerkoli je.


Zdaj drugače doživljam vesolje, svet in sebe. Zdaj vem, da smo mi tisti, v katerih je moč kreacije srečnega življenja. Pa ne samo tistega, ki ga kažemo navzven, ampak občutka globoke notranje sreče in sprejemanja samih sebe.


By: Katja Drobež

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.