Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
TAPKANJE

Kako vam lahko pomagam?

ODTAPKAJ STRES in začuti notranji mir


Ogrožajoči in neprijetni dogodki v naši okolici ali zahteve iz okolja, za katere imamo občutek, da jim nismo kos, lahko v nas sprožijo stanje napetosti, ki ga imenujemo stres. Težava  se pojavi, kadar sprožilci in vzdrževalci stresa (npr. preobremenjenost, prepir, selitev, govor v javnosti, nesreča, smrt, ločitev, rojstvo) vztrajajo daljše obdobje, se pogosto pojavljajo ali imajo zelo velik vpliv na nas. Prevelika količina stresa je dolgoročno škodljiva. Stres se kaže na različne načine in vpliva na misli, čustva, vedenje in telo.

  • V stresnih situacijah se nam pogosto pojavijo misli kot so: »tega ne morem obvladati«, »kar se dogaja, je grozno«, »slabo se počutim«, »preveč je vsega«, »dosti imam«.
  • Stres se odrazi tudi skozi čustva potrtosti, napetosti, jeze, razdražljivosti in prepirljivosti.
  • Vedemo se brezvoljno, smo neorganizirani, jokavi, lahko imamo težave s spanjem, pomanjkanjem apetita ali se tolažimo s hrano
  • Tudi nekateri telesni znaki se lahko izrazijo kot odgovor na stres (potne in mrzle dlani, pospešen utrip srca, glavobol, splošno slabo počutje, napetost v mišicah, težave z dihanjem ali utrujenost).


Simptomi predstavljajo odziv našega telesa na neznano nevarnost. Pomembno je, da se znamo na stres primerno odzvati in tudi učinkovito sproščati. S stresnimi situacijami se lahko spoprimemo na različne bolj ali manj učinkovite načine. 


Tapkanje je enostavna in izjemno učinkovita metoda za obvladovanje stresa. S tapkanjem odpravimo neravnovesje v energijskem sistemu in sprostimo pretok življenjske energije, kar zelo hitro vpliva na čustveno razbremenitev, olajša neprijetne telesne simptome in nam pomaga najti tisti tako dolgo željeni mir.ODTAPKAJ BOLEČINO in začuti olajšanje


Bolečina  in ukvarjanje z bolečino je stara toliko, kot je staro človeštvo. Je spremljevalka številnih bolezni in poškodb. Bolečina je neprijetna čutna in čustvena izkušnja.


Danes je že splošno sprejeto, da telo ni le materija, temveč tudi energija. Zato razumemo, da se bolezen in bolečina ne pojavita samo na materialnem ali telesnem nivoju, temveč se najprej manifestirata kot motnja v energijskem sistemu. 


Lahko se seveda zadovoljimo s tem, da bolečino le preprečujemo in umirjamo simptome z raznimi zdravili, ki delujejo le na fizično telo, vendar s tem v resnici nismo storili nič zase. 


V tem primeru obstaja velika možnost, da se bo bolečina znova in znova vračala, vse dokler ne ugotovimo resničnega vzroka zanjo, ki se skriva v našem vsakodnevnem delovanju, razmišljanju in čustvovanju. 


Tapkanje je enostavna in izjemno učinkovita metoda za odpravo fizičnih bolečin. S tapkanjem odpravimo neravnovesje v energijskem sistemu in sprostimo pretok življenjske energije, kar zelo hitro vpliva na čustveno razbremenitev, način razmišljanja in delovanja, ter privede do odprave bolečine in olajšanja.ODTAPKAJ FOBIJE in začuti sproščenost


Fobija je motnja, pri kateri oseba doživlja vztrajen, ponavljajoč se, pretiran in neracionalen strah pred določeno situacijo, predmetom ali dejavnostjo (višina, grmenje, potovanje z letalom, nekatere živali, ostri predmeti, kri, zadrževanje v zaprtih prostorih), ki ga ovira ali mu celo onemogoča normalno opravljanje vsakodnevnih dejavnosti. Gre za strah, ki je nesorazmeren z resnično nevarnostjo. Čeprav se oseba zaveda, da je iracionalen, vseeno ne more nadzirati svojih občutkov.


Strah nastopi, kadar se oseba sreča s fobičnim dražljajem. Tesnobo lahko sproži celo njegova fotografija, včasih pa že zgolj pričakovanje tovrstnega dražljaja. Tesnoba se lahko stopnjuje vse do paničnega napada, zato se človek tem dejavnikom skuša izogniti, ne glede na posledice, kar slabo vpliva na njegovo kakovost življenja.


Tapkanje je enostavna in izjemno učinkovita metoda za odpravo fobij. S tapkanjem odpravimo neravnovesje v energijskem sistemu in sprostimo pretok življenjske energije, kar zelo hitro vpliva na čustveno razbremenitev in odpravi neracionalen strah.
ODTAPKAJ TREMO in začuti osredotočenost


ODTAPKAJ TREMO in začuti osredotočenost Trema je oblika strahu in tesnobe in je povezana z dvomom in skrbjo o tem, ali bomo uspeli doseči želeno oziroma ali bomo uspeli uspešno zaključiti dano nalogo. Nekatere raziskave celo poročajo, da je strah pred javnim nastopanjem eden od najpogostejših strahov pri ljudeh.  


Trema postane zoprna zaradi neprijetnih telesnih občutkov, ki jo spremljajo. Zanjo je značilno potenje, napetost, tresenje rok, pospešeno dihanje in hitrejše bitje srca. Pogosti so tudi rdečica na obrazu, suha usta in tresoč glas, kar seveda oteži situacije, ki zahtevajo od posameznika govorni nastop. Mnogi športniki pred tekmami poročajo o pogostejši uporabi stranišča.  


Pojavijo se negativne misli, ki še dodatno okrepijo vse simptome treme. Posledično upade samozavest, ki je nadvse pomembna za soočanje s stresno situacijo.  


Trema sama po sebi ni negativna, ampak je normalen odziv pred pomembni situacijami. Seveda dokler jo je posameznik sposoben nadzorovati in ga simptomi ne preplavijo. Trema omogoča optimalno raven vzburjanja, poveča koncentracijo in učinkovitost ter dvigne motivacijo. V raziskavah treme so ugotovili, da se najbolje odrežejo ljudje, ki čutijo rahlo tremo.  


Tapkanje je enostavna in izjemno učinkovita metoda za odpravo treme. S tapkanjem  odpravimo neravnovesje v energijskem sistemu, odpravimo negativna prepričanja povezana z nastopanjem, olajšamo neprijetne telesne simptome, ki spremljajo tremo, dvignemo notranje zaupanje in začutimo osredotočenost.


ODTAPKAJ IZGOVORE in se spravi v gibanje


Čeprav se zavedamo, kako zelo je gibanje v našem življenju pomembno, se gibamo premalo. Morda poudarjanje pomembnosti gibanja komu že preseda, pa vendar je veliko ljudi, ki se zaradi takšnih in drugačnih razlogov še vedno težko spravijo h gibanju, če pa z gibanjem že začnejo, jim to težko postane rutina. Kakšne izgovore si največkrat postavljamo in kako opraviti z njimi?


Nimam časa. To je najpogostejši izgovor, ki seveda ne zdrži resnejšega premisleka. Pol ure gibanja je mogoče vključiti v še tako natrpan urnik. Nimam denarja. Tek je zastonj, hoja je zastonj, telovadba v dnevni sobi je zastonj.  Naslednji izgovor? Za šport sem preveč neroden. Za vsakega posameznika obstaja vadba, ki jo lahko izvaja. Naj si bo to hitra hoja, raztezanje, tek ali zgolj sprehod, ki vam bo zbistril misli in vas napolnil s svežim zrakom. Preveč mi je nerodno. Zakaj? Kdo se bo smejal nekomu, ki skuša skrbeti zase? Prehlajen sem, imam astmo ali boleč sklep in ne morem telovaditi. Res? Čisto zares? Zelo malo je zdravstvenih težav, ki povsem izključujejo vse vrste telovadbe. 


Tapkanje je enostavna in izjemno učinkovita metoda za odpravo izgovorov. S tapkanjem odpravimo neravnovesje v energijskem sistemu in sprostimo pretok življenjske energije, kar zelo hitro vpliva na to, da so izgovori samo še daljni spomin, gibanje pa postane del naše dnevne rutine.Preizkusi EFT tehniko na vsem


V bistvu je naše telo tisto, ki se je sposobno samo zdraviti. Tapkanje je samo orodje, ki pomaga telesu, da se znebi blokad, omejujočih prepričanj in negativnih čustev, ki so vzrok za vse bolezni in težave. Ta tehnika je primerna za reševanje vseh vrst težav in za vse starostne skupine.

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
BLOG
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.