Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Kako nam pri ohranjanju zdravja lahko pomagata astrologija in tapkanje

Katja D. Katja D.
Datum 24.07.2019
DOMOV > EFT PRISPEVKI > KAKO NAM PRI OHRANJANJU ZDRAVJA LAHKO POMAGATA ASTROLOGIJA IN TAPKANJE

Na neki ravni verjamemo, da vsi želimo biti in ostati zdravi. Če je temu tako, zakaj je večini ljudi torej tako težko gojiti zdrav življenjski slog in ohranjati zdravje?  


Bolezen lahko razumemo kot zunanji znak nekega neravnovesja v našem telesu, ki nam lahko ob pravilnem razumevanju pokaže pot k boljšemu in bolj kvalitetnemu življenju. Bolezen je samo druga pojavna oblika življenja in pomeni, da je napočil čas sprememb. Lahko se seveda zadovoljimo s tem, da jo le preprečujemo in umirjamo simptome z raznimi zdravili, ki delujejo le na fizično telo, vendar s tem v resnici nismo storili nič zase. Bolezen se bo v tem primeru  znova in znova vračala, vse dokler ne ugotovimo resničnega vzroka zanjo, ki se skriva v našem vsakodnevnem delovanju, razmišljanju in čustvovanju. Kar pomeni, da se mora vsak človek pri zdravljenju usmeriti na fizično, psihično, čustveno in kolikor je mogoče, tudi duhovno raven.  


Če začnemo s telesom, se bomo posvetili temu, kaj bi bilo dobro, da pijemo in jemo in kako to vpliva na naše počutje. Ugotoviti je potrebno katere vaje krepijo naše telo in ga ohranjajo mladega. Ko se ukvarjamo s svojim umom lahko pišemo, beremo ali izberemo razne tehnike vizualizacije in afirmacij. Obstaja tudi mnogo psiholoških tehnik in psihoterapija. Na čustveni ravni izberemo tehnike za izražanje čustev. Na duhovni ravni lahko uporabimo tudi molitev ali meditacijo. Obstaja torej mnogo poti, ki jih lahko raziskujemo.  


Kako nam pri iskanju odgovora kaj od tega je pravo za nas lahko pomaga astrologija in kako nam pri ohranjanju zdravja lahko pomaga tapkanje?  


Astrologija predstavlja pripomoček za vpogled v človeka, v njegovo telo, odnose, duševnost, v njegove energije in njegovo nezavedno. Rojstna karta in odnosi med planeti, ki so zapisani v njej, sporočajo življenjsko zgodbo posameznika. Preko nje lahko raziščemo svojo osebnost in naše danosti, kar nam pomaga razumeti in najti svoje močne in šibke strani oz. nadarjenosti in pomanjkljivosti, ter njihovo povezavo z zdravjem. Govori o tem, katere so možnosti, da ta posameznik ohrani svoje zdravje ali zboli in tudi kako naj se loti preventive.  


Ko se dan na dan dogaja, da »živimo svojo rojstno karto« in v življenju uporabljamo zapisane »negativne vzorce obnašanja« bodo ti slej ali prej vplivali na naše zdravje. Iz rojstne karte lahko neposredno razberemo kateri organi in deli telesa so podvrženi neravnovesju. Ugotovimo pa lahko tudi katere mentalno psihološke vzorce v svojem življenju oseba uporablja in kako se bo to sčasoma odrazilo na njenem psihičnem in fizičnem zdravju. Tukaj nastopi neprecenljiva vrednost astrologije. Astrolog lahko iz rojstne karte posameznika ugotovi, kaj konkretno bil lahko koristilo posamezniku in ga tako lahko usmeri na pot raziskovanja samega sebe. A kljub vsemu gre le za napotilo oziroma priporočilo. Delo samo mora opraviti oseba sama.


Vzroki za težave so različni pri vsakem posamezniku, saj smo edinstvena bitja z različnimi postavitvami v rojstnih kartah in posledično različnim načinom življenja. Na osnovi teh različnosti pa ob pomoči simbolike iz rojstne karte lahko izbiramo tudi ustrezno metodo zdravljenja. Proces zdravljenja razumem kot vrsto dejanj, ki človeka vodijo k vedno globljemu spoznavanju njega samega. Astrologija pri tem prestavlja pripomoček za samospoznavanje, ne omogoča pa globlje transformacije. To nam omogoča le v kombinaciji z drugimi tehnikami, ki nas aktivirajo in nam pomagajo spremeniti način življenja. Ena takšnih tehnik, ki podprejo spremembe na vseh treh nivojih fizičnem, mentalnem in čustvenem, pa je tapkanje/metoda EFT. V bistvu je naše telo tisto, ki se je sposobno samo zdraviti. Tapkanje je samo orodje, ki pomaga telesu, da se znebi blokad, omejujočih prepričanj, in negativnih čustev ter tako podpre proces zdravljenja.


Verjamem, da sami ustvarimo svoje bolezni. Telo je zrcalo naših dejanj, misli, čustev in prepričanj. Neprestano nam govori, če si le vzamemo čas in mu prisluhnemo. Bolezen je samo drugačna oblika manifestacije življenja in pomeni, da je napočil čas sprememb, ki hkrati predstavlja možnost za rast. Do grajenja novega pa življenja moramo pristopiti na celosten način. Celosten način pomeni, da negujemo svoje celotno bitje, kar pomeni, da se posvetimo telesu, umu in čustvom. Če zanemarimo katero od teh področij, sprememba ne bo popolna.


Če torej pogledamo na zdravje s tega širšega vidika, lahko brez slabega občutka zaključimo, da »ni neozdravljivih bolezni«, ampak samo »neozdravljivo slab odnos do samega sebe«. Pri tem pa seveda ni pošteno izpustiti dejstva, da je za nekatere že izhodišče ob rojstvu slabše od drugih. Kar pa ni opravičilo za to, da ne sprejmemo svoje odgovornosti in naredimo vsega, kar je mogoče.  

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.