Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Tapkanje EFT navdih - Mirovanje in/ali gibanje

Katja D. Katja D.
Datum 29.04.2019
DOMOV > EFT PRISPEVKI > TAPKANJE EFT NAVDIH - MIROVANJE IN/ALI GIBANJE

V koronačasih sem večkrat slišala, da zdaj bom pa končno lahko pri miru. Recimo temu »opazka« in jo razumimo kot »krajšo, mimogrede izrečeno misel ali mnenje, ki izraža navadno negativni, odklonilni odnos do česa«. Tokrat do mojega, v očeh opazovalca, pretiranega gibanja, ki ga bodo koronaukrepi končno ukrotili.


Vsi, ki me poznate, veste, da imam zelo veliko energije in da to energijo na veliko tudi uporabljam za vse vrste gibanja. Za zelo veliko dela in veliko zabave, pri čemer je meni najbolj zabaven pač šport.

Opazko sem vzela dobronamerno in se poglobila vanjo. Pa ne v mirovanju, kot so mi svetovali. Ves karantenačas sem delala s polno paro. Poleg prečudovitega projekta EFT-SOS, ki je prav v teh dneh zagledal luč sveta, novih načinov dela s strankami na EnergeSvetovanju in res zanimivega časa na EnergeOrodja, smo družinsko, kot je bilo koronabvezno, temeljito pospravili hišo in okopali vrtne gredice. Čas za poglabljanje vase pa je, kot ponavadi, nastopil, ko sem odložila delo in se šla zabavat. In glej, tudi tokrat ne na kavč, ampak v naravo.


Takrat sem se posvetila zgornji opazki. Predvsem njenemu vidiku »lahko«.


Najprej sem razmišljala, ali sem pri miru »lahko« ali »težko«. In sem ugotovila, da pravzaprav težko. Ne. Včasih sem tudi lahko. Ampak le takrat, ko sem utrujena. Ko pa sem polna energije, sem pri miru težko. Pa sem razmišljala, ali moram, glede na opazko, imeti zaradi tega občutke krivde? In sem prišla do tega, da ni ključ v primerjavi »lahko« ali »težko«, ker težko se mi gibati res ni, ker gibam se namreč lahko. Večinoma tudi lahkotno, a to je že druga tema. Aha. Pravzaprav je tisti »lahko«, verjetno nasprotje »moram«. Torej ali sem kar naprej v akciji, ker »moram« ali ker »hočem«? Je to gibanje prisilno, ali v njem uživam? Odgovora v glavi nisem našla. Prišel je sam od sebe. Po tem, ko sem o njem prenehala razmišljati in sem brez misli premikala telo v meni tako ljubem gibanju s pogledi na prečudovito spomladansko naravo in prsti na eni od tapkalskih točk.

»Ni vsako mirovanje pot k sebi in tudi vsako gibanje ni beg«.

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.