Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Vodeno tapkanje EFT - Frustracija

Katja D. Katja D.
Datum 22.04.2020
DOMOV > EFT PRISPEVKI > VODENO TAPKANJE EFT - FRUSTRACIJA

Zadnje čase, jaz jih rada poimenujem kar koronačasi, se ponoči zbudim z neko nedoločno tesnobo v telesu. Prva reakcija je, da je ne smem čutiti. Da ne sme biti tu. Saj se že toliko let ukvarjam z njo in jo raziskujem. Zato se ji najprej izogibam. Jo ignoriram. Ko pa si jo končno spet dovolim začutiti, ni več v celem telesu, ampak se zoži. Dih mi zastane. Nekje pod prsmi je. Je kot neka globoka temna  luknja. Utripa. Kot bi me želela posrkati vase. Vem, da bi mi tapkanje prineslo hitro olajšanje. A roka je težka in glava se kdo ve zakaj upira tej misli. Ker prstov nikakor ne morem premakniti v gibanje, premaknem ustnice. »Zakaj si spet tu? Dolgo te ni bilo. Kaj mi hočeš povedati?«  Na misel mi pride beseda »ujetost« in takoj v naslednjem hipu še »frustracija«. Že ko se izvijeta iz teme misli, vem, da je odgovor pravi. Iz temne luknje se počasi priplazi krč, ki v valovih stresa celo telo. Ustnice naučeno ponavljajo: »Ujetost. Frustracija. Ujetost. Frustracija. Ujetost.« Roka se samodejno dvigne in prsti se sprehodijo po znanih točkah. Ker je noč, ne tapkajo, ampak se točk samo nežno dotikajo. Telo se počasi umiri. Misli se uredijo.


»Frustracija je občutek neugodja zaradi nasprotja med željami in možnostmi, ki jih nudi okolje.« Če se tudi vi počutite ujeti v koronaukrepih in vas to frustrira, tapkajte z mano.  


Ker s tapkanjem lahko umirimo pretirane čustvene reakcije, lahko s tapkanjem umirimo tudi frustracijo. Da bi jo presegli, ni mogoče, da jo sprejmemo, pa je modro.




By Katja Drobež

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.