Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Vodeno tapkanje EFT - Kako tapkati, ko te je strah

Katja D. Katja D.
Datum 11.03.2020
DOMOV > EFT PRISPEVKI > VODENO TAPKANJE EFT - KAKO TAPKATI, KO TE JE STRAH

Ustavite se in za trenutek začutite, ali vas je strah. Si strah sploh dovolite začutiti? Danes nas kar naprej bombardirajo z neprijetnimi novicami o naravnih katastrofah, vojnah in nesrečah. Vse to se je dogajalo vedno, toda danes so informacije o tem dostopne vsakomur, v vsakem trenutku. Poplava teh informacij lahko pri posamezniku izzove strah pred prihodnostjo, nezaupanje, frustracijo in nemir. Kaos v zunanjem svetu zelo hitro povzroči podobne občutke tudi v nas samih. Strah pa je posledica izgube nadzora in povzroča občutek nemoči. Nemoč, da bi vplivali in nadzorovali položaj ohromi posameznika in krepi panično ravnanje.    


Ker s tapkanjem lahko umirimo pretirane čustvene reakcije, lahko s tapkanjem umirimo tudi strah. Ko sprostimo strah, se bo sprostilo celotno telo.

Ko ste sproščeni, lahko spoznate, da nasprotje strahu ni pogum, ampak sprejemanje. Sprejemanje življenja z vsem, kar nam vsak dan prinaša. In pripravljenost, da se soočimo s čimer koli, kar nam ponuja. To je odprtost, ki nas popelje onkraj nadzorovanja svojega življenja, v stanje sproščenega sprejemanja.
By Katja Drobež

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.