Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Vodeno tapkanje EFT - Od pridne punčke do (ne)popolne ženske

Katja D. Katja D.
Datum 27.11.2021
DOMOV > EFT PRISPEVKI > VODENO TAPKANJE EFT - OD PRIDNE PUNČKE DO (NE)POPOLNE ŽENSKE

Kot majhne deklice smo želele, da bi nas mamica imela rada, da bi bil očka ponosen na nas in da bi se izkazale pred učiteljico. Če so ti svojo ljubezen pogojevali in obravnavali kot menjalno sredstvo, smo prijaznost, popustljivost, skromnost in druge vrline pridnosti, menjale za ljubezen in naklonjenost bližnjih. Zaradi pogojne ljubezni smo se torej naučile, da ljubezen najdemo izven sebe, da moramo druge postavljati na prvo mesto in skrbeti za njihovo dobro počutje.


Postale smo pridne punčke. In odrasle v popolne matere, žene, prijateljice, uslužbenke. Vedno pripravljene priskočiti na pomoč, nikoli jezne, obvladane in polne energije. Svoje potrebe smo odrinile na stranski tir. Ne povemo kaj mislimo, svojih čustev ne kažemo. V naše glave pa se je naselil notranji kritičen glas, da bi se morale še bolj potruditi.


Nato se nekega dne se zbudimo depresivne, izgorele ali celo hudo bolne. Zavemo se, da imajo od naše pridnosti koristi vsi okrog nas, me pa smo zlomljene v želji, da bi nas končno opazili. Zavemo se, da je naše življenje ena sama laž, da lažemo same sebi in se pretvarjamo pred drugimi. Zavemo se, da nimamo rade samih sebe.


A ljubezen do sebe je na dosegu naših rok, ali bolje rečeno prstov. Objemimo pridno punčko in ji s tapkanjem dovolimo, da vzljubi svojo (ne)popolnost. Naučimo se, kako svoje potrebe postaviti pred potrebe drugih. Ugotovimo, kaj nas veseli in kaj so naše želje. Naučimo se uporabiti tisti »ne«, ki (ne)popolne ženske loči od popolnih.


S tapkanjem to lahko storimo tako, da se soočimo s simptomi pridne punčke, njenim potlačenim čustvenim svetom, nepotrebnimi prepričanji in nenazadnje z dogodki iz otroštva, ko se je počutila nezaželena, nezanesljiva in slaba, ter jih tapkamo z vseh možnih vidikov in zornih kotov.Si tudi ti še vedno pridna punčka, čeprav si odrasla ženska? Če trpiš spodaj naštete simptome, tlačiš navedena čustva in živiš omenjena prepričanja, potem še nisi sprejela, da je popolnost ženske prav v njeni nepopolnosti in si v svoji duši še vedno pridna punčka, čeprav navzven odrasla ženska.


By Katja Drobež

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.