Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Vseslovenski dan za tapkanje - 07.03.2020

Katja D. Katja D.
Datum 19.02.2020
DOMOV > EFT PRISPEVKI > VSESLOVENSKI DAN ZA TAPKANJE - 07.03.2020

V soboto 7. marca 2020, me lahko ponovno poslušate na odru že 9. celodnevnega Vseslovenskega dneva za tapkanje.  


Tokrat bom z vami tapkala na meni zelo ljubo temo Odtapkaj izgovore in se spravi v gibanje.

Moj napovednik pravi takole: Gibanje je življenje. Veselje do gibanja je izraz zdravja, poudarjen odpor do gibanja pa vedno vsebuje sporočilo. Ga želite slišati? V kakšnem odnosu ste z gibanjem vi? Ga sovražite, se ga bojite, vam je mučen, dolgočasen, zanj ne najdete časa? Gotovo bi mi lahko zaupali premnoge zgodbe, zakaj se vam je gibanje uprlo že kot otroku in zakaj se je ta odpor zavlekel globoko v odraslost. Kaj pa, če bi gibanju dali še eno priložnost in se mu tokrat odprli počasi in z občutkom? Kajti brez gibanja ni premika. Mi pa ne želimo stati na mestu, ampak želimo napredovati. Ne čakajmo, da se stvari zgodijo same od sebe. Lahko jih spravimo v gibanje tako, da v gibanje spravimo sami sebe. Rešitev je na dosegu naših rok. S tapkanjem lahko odložimo čustvena bremena, presežemo odpore, začutimo telo, odvzamemo moč slabim spominom in odkrijemo motivacijo, ki nas bo spravila v gibanje.  


Pika Rajner, ki dan organizira, ga opisuje tako:

9. Vseslovenski dan za tapkanje – sobota, 7.marec 2020. Dobrodošel je vsak, ki je tapkanje preizkusil in se mu dopade – v dvorani imamo vedno mešanico čistih začetnikov in zelo izkušenih uporabnikov in izvajalcev metode EFT. V tej mešanici je nek poseben čar – zelo zelo malo hrane za človeški ego, pač pa veliko hrane za človeško srce in občutek skupnosti – in ravno zaradi tega je tudi na odru mešanica ''zelenih'' in ''zrelih'' tapkalcev – seveda pa ima vsak poleg iskrene osebne zgodbe tudi temo za tapkanje, ki je zanimiva za vse udeležence. Vseslovenski dan za tapkanje je dan, namenjen tapkanju, druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, ki ga ljudje, ki se vsakodnevno ukvarjamo s tapkanjem, delimo z vsemi ostalimi, za navdih in podporo. Cena je vsako leto simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema dvorane. Za zgodnje prijave do vključno srede, 19. februarja, bo cena (kot je že običaj) nižja (cca 35 EUR), za kasnejše prijave pa višja (cca 50 eur). Točno ceno bom določila po zaključku roka za predprijave.  

Prijave na pika@eft-slovenija.si


Ostale teme, na katere bomo tapkali pa so:  

Stanka Kuplenk: Hodim, torej sem ali hoja ni samo hoja Jože Kukman: fizika življenja – resonanca: od vloge žrtve do živosti in razigranosti Barbara Žetko: Zavist in strah: v kolikšni meri nas strah, da nam nekdo drugi zavida, omejuje? Tjaša Šapla Troha: Se da samopodobo tudi meriti? In spremljati njeno spreminjanje?  

PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.